Tijdens de uitreiking van de Gouden Zandlopers 2024 worden verschillende awards toegekend. Een groot deel van deze awards worden bepaald op basis van een nominatie vanuit de markt en een beoordeling door een vakjury. Deze vakjury stellen wij natuurlijk graag aan je voor. De jury staat met ingang van 2024 onder leiding van Nathalie Gloudemans-Voogd.
Nathalie Gloudemans-Voogd
Kantoordirecteur Finnius Advocaten
Nathalie Gloudemans is sinds mei 2023 als kantoordirecteur verbonden aan Finnius Advocaten, het grootste nichekantoor gespecialiseerd in financieel toezichtrecht van Nederland.
Nathalie begon haar carrière als advocaat en adviseerde en procedeerde onder meer op het gebied van IT-recht bij Kennedy Van der Laan. Daarnaast heeft Nathalie ervaring als content marketeer en was zij journalist bij het Advocatenblad, het huisorgaan van de Nederlands orde van advocaten. Voor haar overstap naar Finnius was Nathalie verbonden aan Clifford Chance, waar zij achtereenvolgens manager HR en executive manager risk & compliance was en leiding gaf aan het opleidingsinstituut.
Mohammed Almarini
Advocaat-partner Baker McKenzie N.V.
Mohammed (Mo) Almarini is als advocaat-partner verbonden aan het Amsterdamse kantoor van Baker McKenzie. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en meer specifiek in internationale fusies en overnames en heeft in dat kader meer dan 20 jaar ervaring met het adviseren van multinationals en private equity partijen bij hun overnames. Tegenwoordig treedt hij ook op als ’trusted advisor’ voor een aantal belangrijke cliënten van het kantoor. Zijn kracht – en tevens passie voor het vak – ligt vooral in het oplossen van complexe situaties waarin de meer psychologische en emotionele aspecten tussen partijen een belangrijke rol spelen.
Mo studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en heeft voor Baker McKenzie elf jaar bij Houthoff gezeten. Naast het vakinhoudelijke zet Mo zich ook in voor meer inclusiviteit en diversiteit binnen de beroepsgroep. Zo is hij lid van diverse ID&E commissies binnen Baker McKenzie op lokaal en internationaal niveau en is hij bestuurslid van Lequal, een stichting die zich inzet voor meer inclusiviteit en diversiteit binnen de commerciële rechtspraktijk.
Harm Cammel
Docent Legal Management Hogeschool van Amsterdam
Harm heeft al ruim 25 jaar ervaring in strategie en organisatie van juridische teams en organisaties. Al vroeg observeerde hij dat vakkennis van juridische teams vaak erg goed is, maar dat een aangescherpte aanpak van organisatie en operatie de klantwaarde hoger, de werkwijze efficiënter en het werk voor juristen nog veel beter en leuker kan maken. Met dit doel doet hij al jaren vele Legal Management opdrachten voor legal departments en advocatenkantoren. Daarnaast doet hij onderzoek naar- en publiceert en doceert hij over Legal Management.
Douwe Groenevelt
Deputy General Counsel / Head of Legal – HQ bij ASML
Douwe is bedrijfsjurist en advocaat met een passie voor recht en innovatie. Hij geeft invulling aan die passie door middel van zijn rol als Deputy General Counsel / Head of Legal – HQ bij ASML.
Douwe is ook een aanjager van innovatie in de juridische sector. Hij is medeoprichter van Law & Ops, een platform voor het versnellen van de adoptie van legal operations. Law & Ops organiseert onder andere de Legal Operations Academy en het Tech in Legal-initiatief; een community waar in-house afdelingen delen welke technologie ze gebruiken (http://www.techinlegal.eu)).
Daarnaast probeert Douwe anderen te inspireren door te schrijven, te spreken en te doceren over juridische innovatie (waaronder Generative AI) en juridisch management.
Douwe studeerde rechten aan de VU University en UC Berkeley. Voor hij bij ASML aan de slag ging, was hij 10 jaar werkzaam als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, onder andere als Resident Partner bij de Brusselse vestiging, die hij in 2010 heeft opgericht. In 2020 won Douwe de Gouden Zandloper voor ‘Best Legal Counsel’.
Kirsten Maes
Advocaat bij Van Benthem & Keulen & universitair docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht
Kirsten is sinds 2015 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen en is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en burgerlijk procesrecht. Bovendien is zij – mede vanwege haar voorliefde voor sport – lid van de Vereniging voor Sport en Recht en van het sectorteam Sport. Naast haar werkzaamheden als advocaat, is Kirsten verbonden aan de Universiteit Utrecht als universitair docent en onderzoeker. Aan dezelfde universiteit is Kirsten op 30 oktober 2020 gepromoveerd op het proefschrift over ‘Secundaire aansprakelijkheid’. Eerder, in 2015, ontving Kirsten de Molengraaff Instituut Scriptieprijs voor haar scriptie over secundaire aansprakelijkheid. In 2016 won zij met dezelfde scriptie de landelijke scriptieprijzen van de Stichting Beer Impuls en later dat jaar van JBL&G.
Kirsten draagt haar visie op het aansprakelijkheidsrecht uit via haar onderwijs, als (externe) gastspreker op congressen en met haar verschillende wetenschappelijke publicaties. Bovendien treedt Kirsten met haar kennis over het aansprakelijkheidsrecht regelmatig op als expert in de media, waaronder als hoofdgast in Dr. Kelder & Co en regelmatig in de uitzendingen van het RTL Nieuws en EditieNL (RTL4). In 2020 werd Kirsten uitgeroepen tot ‘Mr. van de week’ en in 2021 was Kirsten ‘runner-up’ voor de Young Talent Award van Sdu en Advocatie.
Mirjam van der Sluis
Manager Innovatie en staf bij het Juridisch Bureau van de gemeente Amsterdam
Mirjam van der Sluis is manager Innovatie en staf bij het Juridisch Bureau van de gemeente Amsterdam. Met haar afdeling vernieuwt en verbetert zij de juridische dienstverlening aan de inwoners van de stad. De afdeling wil daarmee het werk van de collega-juristen makkelijker en efficiënter maken en het recht toegankelijker. Zij wordt gedreven haar nieuwsgierigheid naar innovaties en de mogelijkheden die generatieve AI en legal tech bieden en is ervan overtuigd dat deze innovaties een belangrijke rol kunnen spelen in het dienen van het maatschappelijk belang.
Zij legt verbinding met het onderwijs, de wetenschap en het bedrijfsleven. De maatschappelijke ontwikkelingen en innovaties maken het, naar haar mening, noodzakelijk om samen verantwoordelijkheid te nemen voor het opnieuw vormgeven van ons vak. Ook in haar bestuurswerk voor de Vereniging Juridische kwaliteitszorg (beroepsvereniging voor juristen bij decentrale overheden) legt zij verbinding tussen verschillende overheden, met als doel om oplossingen te delen en uitdagingen samen aan te gaan.
Mirjam van der Sluis studeerde rechten aan de universiteit van Amsterdam. Voor zij bij de Gemeente Amsterdam aan de slag ging, werkte zij onder meer bij het Bureau voor Rechtshulp, het College Toezicht Zorgverzekeringen en de Autoriteit Financiële Markten. In 2022 won Mirjam de Gouden Zandloper voor ‘Best Legal Counsel’.
Ivar Timmer
Lector Legal Management & Technology Hogeschool van Amsterdam
Met een achtergrond als jurist in de zorgsector, is Ivar al sinds 2004 bij de HvA actief in onderwijs en onderzoek. Hij is auteur van verschillende studieboeken voor het hoger juridisch onderwijs en was projectleider voor de ontwikkeling van de master Legal management. Vanaf 2009 verricht hij onderzoek en doceert hij op het snijvlak van recht, management en organisatie, met bijzondere aandacht voor juridisch risicomanagement en technologie. Sinds 2021 bekleedt hij de functie van lector Legal Management & Technology. Hij promoveerde op een onderzoek naar de rol van juridische afdelingen bij het risicomanagement van organisaties. In zijn onderzoek staat de impact van technologie op kwaliteit en efficiëntie van (publieke en private) juridische dienstverlening centraal. Hij is onderzoekscoördinator van het Legal Tech Lab, onderdeel van het Center of Expertise Applied Artificial Intelligence, waaraan 12 partnerorganisaties uit de brede rechtspraktijk verbonden zijn (o.a. Sdu, ING, gemeente Amsterdam, Zylab en Berkeley Bridge). Hij was initiatiefnemer van de Legal Tech Alliantie (een samenwerkingsverband van 12 hogescholen) en ontving een Comenius-subsidie voor onderwijsinnovatie op het gebied van legal tech.