De Gouden Zandlopers

1 oktober 2020

Amsterdam

Hall of Fame

In 2019 vond de 14e editie plaats van de Gouden Zandlopers. De winnaars van de Gouden Zandlopers 2019 zijn hieronder op een rijtje gezet.

Innovatie Award 2019

De Gouden Zandloper voor beste innovatie is in 2019 gewonnen door Allen & Overy dankzij de tool Allen & Overy Listens. Partner Niels de Ru en Marco van der Meer (BD/Marketing) kunnen hun geluk niet op. Of is dit dankzij het verzorgde weekend naar de Mercedes-fabriek in Bremen dat zij er ook bij kregen?

 

Oeuvre Award 2019

De allereerste Oeuvre Award is voor Jaap Winter, een 'een kleurrijke en tegelijk bescheiden persoonlijkheid, die in de loop der jaren actief is geweest op alle mogelijke terreinen binnen het juridische veld.’ 

 

Legal Design & Infographic Award 2019

Advocaten Maurits Fornier en Sera Visser pakten de Legal Design Gouden Zandloper voor hun werk met de zelfopgerichte startup Fornier Legal Design. Dit bureau spant zich bovendien in om legal design een grotere rol te geven binnen het juridisch onderwijs.

 

Legal Tech Award 2019

Twee zielsgelukkige oprichters van Clocktimizer - Pieter van der Hoeven en Bram Fokke - met de Gouden Zandloper voor beste Legal Tech in handen.

 

Young Talent Award 2019

Verkozen tot hét jonge talent in de advocatuur van 2019: Brigitta Jakic (29) van CMS. De jury was zeer onder de indruk van haar levensloop en prestaties tot nu toe.

 

Marketing Award 2019

Het Brabantse kantoor Van Iersel Luchtman ging er dit jaar vandoor met de Gouden Zandloper voor Beste Marketing. En dat hadden Stijn van Oosten (business development & marketing) en bestuursvoorzitter Boudewijn Cremers niet zien aankomen, gaven ze eerlijk toe.

 

Legal Counsel Award 2019

In de handen van juridisch duizendpoot Jeroen Seligmann, General Counsel bij ASM: de eerste Legel Counsel Gouden Zandloper. De prijs voor de beste bedrijfsjurist is mede mogelijk gemaakt door Yer Legal.

 

CSR Award 2019

Simmons & Simmons initieerde het project Dress for Succes & de Zuidas, waarmee iedereen op de Zuidas mooie werkkleding kan doneren in een inzamelcontainer. Lotte Cuijpers en Johan Polet namen de CSR Gouden Zandloper in ontvangst.

 

Grootste Groeier 2019

Volgens de nieuwe Stand van de Advocatuur & het Notariaat groeide Kennedy Van der Laan van 81 advocaten in 2015 naar 103 advocaten in 2019 (27%). CEO Joost Linnemann mocht daarom de Gouden Zandloper voor het snelst gegroeide advocatenkantoor komen ophalen. 

 

M&A Kantoor 2019

Het advocatenkantoor dat in 2018 de meeste deals begeleidde: Loyens & Loeff. Partner Harmen Holtrop en advocaat Roel Fluit waren present om de Gouden Zandloper voor het beste M&A-kantoor in ontvangst te nemen.

 

M&A Advocaat 2019

De advocaat met in 2018 de meeste M&A-deals achter zijn naam is Van Doorne-partner Onno Boerstra. Helaas was hij zelf niet aanwezig: collega Jeroen Sombezki was zo aardig om zijn prijs op te halen.