De Gouden Zandlopers

4 november 2021

Amsterdam

De Jury

De Gouden Zandlopers 2021 bestaan uit verschillende awards. Een groot deel van deze awards worden bepaald op basis van een nominatie vanuit de markt en een beoordeling door een vakjury. Deze vakjury stellen wij natuurlijk graag aan u voor. De jury staat net zoals vorig jaar onder leiding van Yu Lian de Bakker.

 

     
Yu Lian de Bakker  

Yu Lian de Bakker

Senior Vice President Legal Affairs & General Counsel Tommy Hilfiger

Yu Lian de Bakker geeft in haar rol als SVP Legal Affairs en General Counsel leiding aan de afdeling Legal. Die bestaat uit 25 legal professionals binnen PVH Europe, ook wel bekend van Tommy Hilfiger en Calvin Klein. Haar team richt zich op Corporate & Commercial, Digital & Data, Intellectual Property, Brand Protection, Employment en Compliance. Yu Lian begon haar carrière na haar rechtenstudie in Leiden bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar ze binnen de ondernemingsrechtsecties 9 jaar werkzaam was in de vestigingen Amsterdam en Londen. Na De Brauw maakte Yu Lian de overstap naar het bedrijfsleven, waar ze als bedrijfsjurist aan de slag ging bij METRO Group. Al gauw werd ze van specialist een all-round generalist en werkte ze als meewerkend voorman aan zaken binnen velerlei rechtsgebieden. Na 10 jaar maakte ze de overstap naar haar huidige rol bij PVH. Yu Lian heeft een duidelijke visie voor Legal binnen PVH neergezet, waarbij naast de juridische inhoud een belangrijke rol is weggelegd voor Legal Operations en Legal Tech. De turnaround die ze met haar team heeft gemaakt, is beloond met erkenning van zowel business partners binnen PVH als van de General Counsel Nederland gemeenschap, die haar recent de GC Nederland Award 2019-2020 heeft toegekend. Yu Lian is getrouwd en heeft drie dochters.

   

 

 

Bas Beljaars  

Bas Beljaars

Group Director Business Development, Marketing & Communications Loyens & Loeff

Bas is meer dan 30 jaar actief als manager en consultant in verschillende sectoren en organisaties, met een duidelijk accent op professional services marketing. Hij was o.a. actief in (interim) directiefuncties bij KPMG en EY en bij verschillende juridische dienstverleners, waaronder NautaDutilh, Trip, Allen & Overy en AKD, waar hij verantwoordelijk was voor het team dat in 2014 de Gouden Zandloper voor beste Business Development won. Sinds de zomer van 2019 geeft hij leiding aan het BD, Marketing & Communications team van Loyens & Loeff.

   

 

 

Jaap Bosman  

Jaap Bosman

Jaap Bosman wordt internationaal gezien als één van de meest vooraanstaande strategy consultants in de juridische sector. Zijn bedrijf TGO Consulting adviseert wereldwijd elite advocatenkantoren vanuit vestigingen in New York, Den Haag en Hong Kong. In 2015 schreef Jaap het boek ‘Death of a Law Firm’, wat inmiddels wereldwijd een bestseller is. In 2019 publiceerde hij een tweede boek 'Data & Dialogue'. Jaap wordt over de hele wereld veel gevraagd als spreker en hij schrijft voor the ABA Journal, the ACC Docket, Bloomberg Law en andere toonaangevende publicaties in diverse landen.
 

“De Gouden Zandlopers zijn een erkenning voor kantoren die niet bang zijn grenzen te verleggen. Ik ben er trots op deel uit te maken van de jury voor onder andere de Juridische Innovatie Award"

   

 

 

Harm Cammel  

Harm Cammel

Partner / Legal Management consultant bij Voxius

Harm heeft al ruim 25 jaar ervaring in strategie en organisatie van juridische teams en organisaties. Al vroeg observeerde hij dat vakkennis van juridische teams vaak erg goed is, maar dat een slimmere aanpak de klantwaarde hoger, de werkwijze efficiënter en het werk voor juristen nog veel beter en leuker kan maken. Met dit doel doet hij al jaren vele management-, consulting- en begeleidingsopdrachten voor legal departments van organisaties (variërend in omzet van 30 Mld tot 50 mln) en advocatenkantoren (variërend van internationale Zuidas-kantoren tot nichekantoren en regiokantoren). Daarnaast doet hij al vele jaren Trend & Benchmark onderzoek, publiceert hij over Legal Management en doceert hij (o.a. Strategie & Innovatie aan de Master of Legal Management).

 

   

 

 

Christ'l Dullaert  

Christ'l Dullaert

Christ’l Dullaert is directeur van Le Tableau, een recruitmentbureau voor interim-advocaten en notarissen, training en advies.

Christ'l was advocaat en bedrijfsjurist, en woonde een aantal jaren in New York. In haar laatste boek, 'Yoga in je toga', over flexibilisering en andere trends in de advocatuur, geeft zij een innovatieve en originele visie op de advocatuur. Voorts is Dullaert toezichthouder, onderhandelingstrainer en columnist.

   

 

 

Nathalie Gloudemans  

Nathalie Gloudemans-Voogd

Nathalie Gloudemans is sinds februari 2019 verbonden aan Clifford Chance in Amsterdam, een van de meest innovatieve advocatenkantoren van Nederland. Als manager proceservaring coacht Nathalie advocaat-stagiaires bij het schrijven van processtukken en optreden in rechte. 
Haar hele carrière opereert Nathalie op het scheidsvlak tussen taal en recht. Aan de Universiteit Utrecht studeerde zij zowel Nederlands recht als Communicatiekunde. Na haar afstuderen lonkte de advocatuur. Zo werkte ze onder meer als IT-advocaat bij Kennedy Van der Laan en was ze vanuit die rol een jaar gedetacheerd bij verschillende bedrijven, waaronder Microsoft Nederland. 
Een overstap naar de media volgde na zeven jaar advocatuur. Nathalie beheerde verschillende websites, had een eigen bedrijf in content marketing en werd senior redacteur bij het Advocatenblad, het huisorgaan van de Nederlandse orde van advocaten. 
Als juridisch journalist schreef Nathalie vijf jaar lang over onder meer innovatie en legal tech, diversiteit en pro bono initiatieven. Landelijke aandacht in diverse media kregen haar reconstructie van het mislukte programma KEI, een nieuwsbericht over een sharia schikking bij de Rechtbank Den Haag en haar interview met Marije Jeltes, de jeugdrechtadvocate die zich liet schrappen van het tableau vanwege de bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand.

 

   

 

 

 

Jean Schreurs

Deputy General Counsel en Chief Corporate Counsel NXP Semiconductors N.V.

Na zijn universitair docentschap, dissertatie en 14 jaar als bedrijfsjurist bij Philips te hebben gewerkt, is Jean sinds 2006 als Chief Corporate Counsel werkzaam bij NXP Semiconductors, thans tevens als Deputy General Counsel. Naast het (internationale) vennootschaps- en ondernemingsrecht, effectenrecht, arbeidsrecht en compliance heeft hij de afgelopen 14 jaar een leidende rol gespeeld bij de opzet en uitvoering van ingrijpende herfinancieringen, herstructureringen en M&A transacties, treedt hij op als juridisch adviseur van de Board of Directors van NXP Semiconductors N.V., en is hij secretaris van het Audit Committee en het Nominating & Governance Committee. Sinds 2010 is Jean bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, waarvan tussen 2011 en 2016 als voorzitter.