De Gouden Zandlopers

1 oktober 2020

Amsterdam

De Awards

 

De Gouden Zandlopers, al 14 edities de prijs voor de advocatuur. Deze 15e jubileum editie hebben we de uitreiking verder vernieuwd en nog meer Awards toegevoegd. 

We hebben eenmalig een extra award toegevoegd; de Resilience Award. Deze prijs gaat naar het beste innovatieve initiatief dat vanwege de Corona crisis is opgezet.

Bekijk hieronder het overzicht van maar liefst elf awards.

 

De jury Awards

 

Resilience Award

In deze bijzondere tijd wordt de juridische dienstverlening geconfronteerd met een nieuwe realiteit en toekomst. Hoe geven zij die nieuwe toekomst vorm als ze binnen een advocatenkantoor werken, als legal counsel of in het juridische onderwijs. Welke nieuwe initiatieven hebben zij ontplooid om de crisis en de gevolgen daarvan het hoofd te bieden? Welke innovaties zijn ontwikkeld die sturing (gaan) geven aan de (onvoorspelbare) toekomst. Redenen genoeg voor de jury van de Gouden Zandlopers om dit jaar eenmalig een bijzondere award uit te reiken aan het innovatieve idee, product of dienst die  het voorbeeld  is voor deze veerkracht die de juridische dienstverlening nu toont. Innoveren gebeurt juist nu! Deze Resilience Award gaat naar dat bedrijf, kantoor onderwijsinstelling of persoon dat in zeer korte tijd een bijzondere veerkracht aan de dag heeft gelegd en daarmee laat zien op de nieuwe realiteit te zijn voorbereid. Klik hier om uw nominatie in te dienen voor de Resilience Award. U kunt uw inzending indienen tot en met 15 juli.

 

Juridische Innovatie van Nederland

Wie heeft in 2019 dé innovatie voor de juridische dienstverlening op de markt gebracht? Een innovatie die in Nederland echt het verschil heeft gemaakt. Het kan de oplossing zijn voor een (lang) bestaand juridisch probleem, een efficiencyslag in een werkproces die meer waarde voor de cliënt creëert, een systeem/design dat de rechtsgang vereenvoudigt of een vernuftige vorm van legal tech. Boven alles moet het waarde verhogend zijn voor cliënten, zodat zij voelen dat de Nederlandse juridische dienstverlening er echt voor hén is.


 

Legal Design & Infographic

Een relatief nieuwe tak van sport in de Nederlandse advocatuur: legal design, ingezet om inhoudelijk complexe materie weer te geven in overzichtelijke visuals. Advocaten beroepen zich in complexe juridische procedures steeds vaker op infographics en andersoortige (data)visualisaties om ingewikkelde informatie uit de pleitnota op een toegankelijke en aantrekkelijke manier te tonen aan de rechtbank. Wie maakten in het afgelopen jaar de beste juridische infographic en brachten zo een ingewikkelde zaak instructief in beeld?


 

Innovatief Juridisch Onderwijs

Welke opleiding zorgt ervoor dat de aankomende Nederlandse jurist fit for the future is? Anno 2020 mag van de jurist namelijk meer worden verwacht dan enkel feilloze kennis van het wetboek. De T-shaped jurist is tech-savvy, kan projectmatig werken, is volledig Lean en heeft kennis van big data. Welke opleiding. curriculum, cursus of vak levert hier actief een bijdrage aan? Dit kan een (onderdeel van een) HBO of WO-opleiding zijn, maar ook een interne opleiding van een advocatenkantoor of onderneming. Als het onderwijs maar bijdraagt aan de transformatie van de juridische dienstverlening.


 

Oeuvreprijs

Werkt er bij u op kantoor iemand waar iedereen naar toe gaat voor advies? Is deze persoon al jaren het toonaangevend gezicht op zijn of haar vakgebied? Heeft deze collega een duidelijke visie die het juridische landschap heeft gemaakt tot wat het vandaag de dag is? De afgelopen jaar in het leven geroepen Oeuvre Award is bestemd voor de doorgewinterde advocaat of (bedrijfs)jurist met minstens twintig jaar ervaring, die een actieve bedrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het vak en hier een duidelijke visie op heeft. 


 

Young Talent

Wie is hét juridische talent van Nederland? Dit kan een jonge advocaat of kandidaat-notaris zijn, maar ook een jurist bij de overheid, een docent op een hogeschool of universiteit, of een paralegal in het bedrijfsleven. Wie heeft zulke uitzonderlijke prestaties in de juridische dienstverlening neergezet dat we nu al niet om hem of haar heen kunnen?


 

YER Legal Counsel

De moderne bedrijfsjurist houdt als een volleerd jongleur diverse ballen omhoog. Hij of zij kan tegelijkertijd een project managen, perfect risico’s inschatten en de vertaalslag van regels naar de business maken, dit alles kostenbewust, met een pragmatisch oog voor de commerciële belangen. De jury heeft dit jaar bijzondere aandacht voor het thema sustainability, en dit kan ook op microniveau zijn. Wat doet een legal counsel om het bestaansrecht van een juridische in-house functie te behouden, te borgen of nieuw elan te geven? 


 

Meest Maatschappelijk Betrokken Jurist

Het beroep van advocaat of notaris heeft een maatschappelijk functie. De basis hiervoor is ons rechtsbestel. Daarnaast zijn er vele juristen die zich – vanuit hun functie – op een andere manier inzetten voor de maatschappij. Zij zijn bijvoorbeeld voorvechters op gebied van diversiteit en inclusiviteit binnen en buiten de werkkring. Ze helpen belangeloos mensen of groepen die hier normaal geen budget of (juridisch) inzicht voor hebben, of ze zijn het boegbeeld van een goed doel. Deze mensen willen wij met deze award waarderen. De voorwaarden zijn breed en niet streng: als iemand vanuit zijn of haar beroep maar een steentje bijdraagt aan de maatschappij.

 

 

De Awards op basis van de Stand van de Advocatuur

 

De Grootste Groeier

Gemeten over de laatste vijf jaar wordt bepaald welk kantoor gedurende die periode het snelst is gegroeid. Voor deze prijs kan er niet worden genomineerd. De winnaar wordt bepaald op basis van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2020.


 

Grootste Onafhankelijke Notariskantoor

Een prijs voor het grootste onafhankelijke notariskantoor met de meeste fee-earners. Voor deze prijs kan er niet worden genomineerd. De winnaar wordt bepaald op basis van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2020.


 

Diversiteit

Het top 50 kantoor met de meest diverse partnership. Voor deze prijs kan er niet worden genomineerd. De winnaar wordt bepaald op basis van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2020.